TÜRKİYE TALASEMİ FEDERASYONU BAŞKANI MUSTAFA DOLU OLDU

Beşinci Talasemi ve Hemoglobinopatiler Kongresi 25-27 Nisan 2023 tarihlerinde Limak Limra Resort Otel'de düzenlendi. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Gümrük ve Federasyon Başkanı Mustafa Dolu'nun açılış konuşması ile başlayan Kongre geniş bir katılımla gerçekleşti. Olağan Genel Kurulda yapılan tüzük değişikliği ile Federasyonun adı “Türkiye Talasemi Federasyonu” olarak değiştirildi

Alanın önde gelen isimlerinin katıldığı ve üç gün süren kongrede Talasemi hastalığının güncel tedavileri hakkında çeşitli bilimsel toplantılar gerçekleştirildi.

 Kongre ile aynı zamanda gerçekleştirilen Talasemi Federasyonu Onuncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığına bu yıl da Mustafa Dolu seçildi.

Olağan Genel Kurulda yapılan tüzük değişikliği ile Federasyonun adı “Türkiye Talasemi Federasyonu” olarak değiştirildi.

 


Mete Generaloğlu/ Sağlıkmuhabiri.Net/ Ankara

 

25-27 Nisan 2023 tarihlerinde Limak Limra Resort Otel'de düzenlenen Beşinci Talasemi ve Hemoglobinopatiler Kongresi, Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Gümrük ve Federasyon Başkanı Mustafa Dolu'nun açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kongrenin düzenlenmesinde katkılarından dolayı Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Gümrük ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şule Ünal Cangül'e Talasemi Federasyonu Başkanı Mustafa Dolu tarafından plaket takdim edildi. Üç gün süren kongrede Talasemi hastalığının güncel tedavileri hakkında verimli bilimsel toplantılar gerçekleştirildi.

 

MUSTAFA DOLU YENİDEN FEDERASYON BAŞKANI

 

Talasemi Federasyonu Başkanlığına bu yıl da Mustafa Dolu seçildi

Beşinci Talasemi ve Hemoglobinopatiler Kongresiyle aynı zamanda gerçekleştirilen Talasemi Federasyonu’nun Onuncu Olağan Genel Kurulu bu yıl seçimle geçti.

 

Federasyon Başkanı Mustafa Dolu'nun açılış konuşması ile başlayan genel kurul toplantısında Talasemi Federasyonu’nun isminin “Türkiye Talasemi Federasyonu” olarak değiştirilmesi delegelerin oy birliği ile kabul edildi.

 

Onuncu Olağan Genel Kurul’un tamamlanmasının ardından mevcut Başkan Mustafa Dolu ve ekibi bu yıl da seçimi kazanarak güven tazeledi. Teşekkür konuşması yapan Federasyon Başkanı Dolu, "Beni bu göreve ikinci kez layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte Talasemi camiası için ben ve ekip arkadaşlarım, her zaman olduğu gibi, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 Yeni projelerimizle Federasyon olarak hastalarımızın sesini daha fazla duyururken, yapılacak farkındalık çalışmalarıyla kamuoyunda Talasemi konusunda bilinci artıracağız. Hasta ve hasta yakınlarımızın ihtiyaç ve beklentilerinin gündeme getirilmesi ve bu alanda çözüm üretilmesi için, başta karar vericiler olmak üzere, tüm paydaşlarımızla yakın çalışma kararlılığındayız." dedi.

 

Yapılan seçim sonucunda Türkiye Talasemi Federasyonu Yönetim ve Denetim Kurulu asil üyelikleri şu şekilde oluştu:

 

YÖNETİM KURULU

 

Mustafa Dolu (Yönetim Kurulu Başkanı)

Hüseyin Zeybekoğlu (Başkan Yardımcısı)

Mehmet Öztaş (Genel Sekreter)

Enver Ulusoy (Sayman)

Hayri Arpay (Üye)

Bayram Durmaz (Üye)

Cafer Çelik (Üye)

 

DENETİM KURULU

Çetin Karaca (Denetim Kurulu Başkanı)

Cemilhan Türkmen (Denetim Kurulu Üyesi)

Hasan Yetkin (Denetim Kurulu Üyesi)

Haber Resimleri