ERYAMAN TENİS GRUBU BÜYÜYOR

Ankara Eryaman’da bir kort ve birkaç tenis sevdalısı ile başlayan Eryaman Tenis Grubu şimdilerde Ankara’nın tenis merkezi olmasına doğru giden yolda ilerliyor.

ERYAMAN TENİS GRUBU BÜYÜYOR 


Ankara Eryaman’da bir kort ve birkaç tenis sevdalısı ile başlayan Eryaman Tenis Grubu şimdilerde Ankara’nın tenis merkezi olmasına doğru giden yolda ilerliyor.


Sağlık Muhabiri. Net /ANKARA

 

Kuruluş amacı, maddi-manevi hiçbir menfaat gözetmeksizin tenis sporunu sevdirmek, tanınmasını ve yayılmasını sağlamak olduğunu belirten Eryaman Tenis Topluluğu üyeleri, tenisin sadece zengin sporu değil, her kesimden ve gelir seviyesinden kişilerin oynayabileceğini göstermek ve İlçe genelinde kort sayısının artmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor.


HERYERDE TENİS

Temel hedeflerinin spor yapmak, asıl branş tenis oynamak şeklinde belirlenen yol çizgilerinin yanında iyi ve güzel olan her şeyi ve herkesi bağrına basan bir oluşum olduklarını vurgulayan Eryaman Tenis Topluluğu üyeleri, sadece Eryaman bölgesinde değil ulaşabildiği her yerde tenisin adını duyurmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Değişik yerlerde turnuvalar düzenleyip çeşitli faaliyetlere katılarak grubun çevresini ve etkisini gün geçtikçe geliştirmekte olduğuna dikkat çeken grup üyeleri, dostluk ağını ilmek ilmek örmeye devam ettiklerini, b u doğrultuda kimi zaman Tazı Kanyonunda bayrak açıp 19 Mayıs Bayramımızı kutladıklarını, kimi zaman Gölbaşı Mogan’da gönülleri fethettiklerini ifade ediyor.


ÇALIŞMAYA DEVAM

Eryaman Tenis Topluluğu üyeleri sözlerini şöyle sürdürüyor, “Grup Üyelerimizden Leyla Karacabey’in “Dostluğun, sevginin, arkadaşlığın, dayanışmanın yaşandığı” Menekşe Özçeker’in “Sevgi ve saygı çerçevesinde güzel işlerin yapıldığı” Elif Kçan’ın “Birlik ve beraberliğin sonuna kadar hissedildiği” Hilal Erdoğan’ın “İyi ki tanımışım” Mecit Ceylan’ın “Kardeşlik içinde geçirilen eşsiz zaman dilimi” diye tanımladıkları grubumuz, bu özelliklerini hiç kaybetmeden devam ettirecektir.

Grubumuz kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeden karşılıklı sevgi ve saygı içinde geçmiş ve geleceği birbirine sımsıkı bağlayan bir anlayışı benimseyen üyeleri ile çağdaş bir toplum olma yolunda atamızın gösterdiği hedefe ulaşmak için var gücüyle çalışmaktadır. Ve bu yolda çok yorulsa bile asla durmayacaktır.”


GRUP ETKİNLİKLERİ

Eryaman Tenis Topluluğu üyeleri gerçekleştirdikleri etkinliklerden bazılarını ise şu şekilde özetliyor,

 

“ ST PAULE YOLU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ..

18 - 22 Mayıs Tarihlerinde Hem bungalov , Hem çadırlı Doğa yürüyüşü- Gezi – Rafting

Bu etkinlik Aytekin Gültekin liderliğinde Dilek Gültekin ve Demet Kurt refakatinde, Eryaman Tenis Grubununtemsilen Baha Bayındır, Veysel Karani Ören ve diğer Yol Arkadaşı Kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Bu etkinlikte, Tazı Kanyonu (Bilgelik vadisi), Köprülü Kanyon, Köprüçay, Değirmenözü Kaya mezarları, Peri bacaları, Selge antik kenti, Atılgan şelalesi, Döşeme Roma yolu ve köprüsü,

Çaltepe Tazı kanyonu parkuru. 14-15 km. yürüyüşü

20 Mayıs (2. gün) 15 km doğa yürüyüşü

Selge Antik kenti-Adam kayalar etabı 

21 mayıs 3.gün.14 km doğa yürüyüşü.

Değirmenözü-Çaltepe-Köprü çay Döşeme Roma Yolu-Pisidia kaya mezarları

22 Mayıs 4. gün Köprülü Kanyon da Rafting etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

 

ÇERKEŞ YONCALI KÖYÜ

Ayrıca Çerkeş Yoncalı Köyü Orman İçi yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlik Aytekin Gültekin Liderliğinde Demet Kurt refakatinde, Eryaman Tenis Grubundan  Veysel Karani ÖREN, Baha Bayındır, Ali Eren, Hilal Erdoğan ve diğer Yol Arkadaşı Kulüp üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Bu etkinliğimiz, Çankırı – Çerkeş’te

Zorluk Derecesi : Kolay Orta

Mesafe : 12 km +

Yürüyüş süresi : 5.5 saat

içeriği : orman, yayla

Başlangıç rakım : 1545 mt

Yükselti : 1820 mt  olan bir etkinlikti.

 

 

MOGAN GÖLÜ SEFERİ

Eryaman Tenis Topluluğu üyeleri artık geleneksel hale gelmiş olan Mini Turnuvalarının 3’üncü ayağını Gölbaşı Mogan Parkının içindeki Toprak Kortlarda gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerini, “Mogan Büyük bir yağmur tehdidi olması nedeniyle turnuva niteliğinde olmamasına karar verdiğimiz Mogan Seferi’ni, büyük bir azim ve kararlıkla gerçekleştirdik.  Mogan gölünün eşsiz manzarası, yeşil doğanın bütün güzellikleri ile Toprak Kortta oynamanın keyfini doya doya çıkardık. İnanılmaz yorucuydu ama hiç yorulmadık ve bir o kadar da keyifliydi. Gün bitiminde yorgunluk çayı, Mogan Parkının gezilmesi ve nihayetinde ki yemek ile katılamayanların kulaklarını epeyce çınlattık. Hem yeni arkadaşlarla tanıştık hem de güzel anılarımıza yeni güzellikler ekledik. En kısa zamanda buraya yeni seferler düzenlemeye karar verdik” diyerek tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Haber Resimleri