ERARSLAN SMD'ye yeniden Genel Başkan

SMD 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Erarslan: ''Türkiye’de uzman sağlık muhabiri sayısının yetersiz olması nedeniyle pandeminin ilk dönemlerinde hem medya yöneticileri hem de halkımız doğru ve hızlı sağlık haberlerine ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşadı.''

Sağlık Muhabiri. Net /ANKARA

Sağlık Muhabirleri Derneği’nin (SMD) 6. Olağan Genel kurulu yapıldı. Ankara Çayyolu’nda gerçekleşen genel kurulda Gazeteci-Yazar Yusuf Ziya Eraslan, yeniden genel başkanlığa seçildi. SMD’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu.

Genel Başkan: Yusuf Ziya Erarslan (YZE Medya)

Genel Başkan Yardımcısı: Hatice Pala Kaya (Medikal Akademi)

Genel Başkan Yardımcısı: Mete Generaloğlu (saglikmuhabiri.net)

Genel Sekreter: Selma Bıyıklı Adabaş (Kağıtgazete.com.)

Yönetim Kurulu Üyesi: Neslihan Can (TV Net)

Yönetim Kurulu Üyesi: Fatma Göksu Tor (Sabah Gazetesi)

Yönetim Kurulu Üyesi: Nursima Özonur (DHA)


Denetleme Kurulu:

Ramazan Kaya (Milli Gazete)

Yeşim Karacaoğlu (FOX TV)

Yasemin Doğan (Kanal D)


‘’COVİD-19 ÇOK ÖNEMLİ BİR GERÇEĞİ HATIRLATTI BİZE’’

SMD Genel Başkanı Yusuf Ziya Eraslan, koronavirüs salgınının dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ettiğini, vaka sayısının 240 milyona ulaştığını, can kaybının ise 4.5 milyona yaklaştığını belirterek, Türkiye’de de bugüne dek 81 bini aşkın can kaybının yaşandığını hatırlattı.  

Erarslan, COVID-19 ile birlikte geçmişte sağlık haberciliğini önemsemeyen ve sağlık muhabirlerini haber merkezlerinde adeta “joker” gibi kullanılıp farklı alanlarda haber yapmak zorunda bırakan medya kuruluşlarının sağlık gazeteciliğinde uzmanlığın değerini anladığını vurguladı.

Yıllardır sağlık muhabirliğinin gazeteciliğin en naif, en stratejik ve en çok uzmanlık gerektiren alanlarının başında geldiğini ifade ettiklerini ve bunun için mücadele verdiklerini hatırlatan Erarslan, şunları söyledi: 


‘’MEDYA KURULUŞLARI SAĞLIK HABERCİLERİNİN ÖNEMİNİ NİHAYET ANLADI’’

‘’Birçok medya kuruluşunun artık sağlık muhabiri istihdam etmediği, istihdam edenlerin ise sağlık muhabiri arkadaşlarımızı başka alanlarda görevlendirdiği bir dönemde ne yazık ki salgın başladı. Bu nedenle medya kuruluşları salgına hazırlıksız yakalandı diyebiliriz. Türkiye’de uzman sağlık muhabiri sayısının yetersiz olması nedeniyle pandeminin ilk dönemlerinde hem medya yöneticileri hem de halkımız doğru ve hızlı sağlık haberlerine ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşadı. Neyse ki son iki yıllık pandemi sürecinde medyayı yönetenler konunun vehametini anladı ve bugün gelinen noktada aramıza çok genç, mesleğini seven birçok sağlık muhabiri arkadaşımız katıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Umarım bu yeni arkadaşlarımız alanda kalıcı olur ve Türkiye’mizin uzman sağlık muhabiri portföyü genişler.’’  


‘’SAĞLIK MUHABİRLERİ SAĞLIKLI TOPLUM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’’

Sağlıklı bir toplum oluşmasında, sağlık muhabirlerinin de büyük rolü bulunduğunun altını çizen SMD Başkanı Yusuf Ziya Erarslan, ‘’Sağlık haberciliği tecrübe, birikim ve uzmanlık gerektiren bir alandır. Sağlık haberleri toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Bu haberlerin uzman sağlık muhabirleri tarafından kaleme alınması hayati önem taşımaktadır. Basın kuruluşlarının artık bunun farkına varmasından dolayı sevinçliyiz. SMD olarak mesleğimize sahip çıkmaya ve bu olumsuzlukların karşısında mücadele vermeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.




 


Haber Resimleri