AŞEREN HAMİLE KADINLARA ‘ÜCRETSİZ’ PAKET SERVİSİ


Sağlık Muhabiri. Net /ANKARA

ÖZEL HABER


Ankara Çayyolu’nda lokma, sütlü tatlılar ve baklava üretim ve satışı yapan Loqmahalle&Sütlü Tatlım isimli firma, Türkiye’de ve dünyada bir eşi daha görülmemiş çok özel bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Başkent Firması, maddi durumu uygun olmayan ve tatlıya aşeren kadınlara ‘ücretsiz’ paket servisi yapıyor. İlk başta Ankara geneli başlatılan projeye Türkiye’nin dört bir yanından yoksul kadınlar yoğun talep gösterince ‘yerel’ başlatılan proje bir anda ‘ulusal’ sosyal sorumluluk projesine haline dönüştü. 

Loqmahalle&Sütlü Tatlım İşletmecisi Yusuf Ziya Erarslan, Ankara’daki talepleri kendi imkanlarıyla karşıladıklarını, diğer şehirlerden ulaşan taleplere ise o şehirde yaşayan hayırseverler aracılığıyla cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.


BU FİKİR NASIL GELİŞTİ?

Erzurumlu olan ve 17 yıldır Ankara'da yaşayan işletmeci Eraslan, aşeren kadınlara ‘ücretsiz’ paket servisi fikrinin nasıl oluştuğunu ve bu süreçte neler yaşadıklarını şöyle ifade etti: ‘’Gün içinde ve gece yarısı eşi hamile olan beyler butik tatlı restoranımıza çok sıkça uğrar veya gelemiyorsa sipariş verir. Hamile eşini mutlu etmek isteyen bu beylerin o çabası beni hep etkilemiştir. Bir gün böyle tatlı bir telaşla gelip işyerimizden mutlu ayrılan bir beyefendiyi uğurladıktan sonra aklıma şu soru takıldı ‘ya parası olmayanlar!’ Parası olmadığı için canının istediği tatlıyı yiyemeyen kadınlar, eşine 250 gram baklava alamayacak durumda olan adamlar geldi aklıma… İnanın bütün neşem gitti bir anda. Karınca kararınca ben ne yapabilirim diye düşününce bu proje geldi aklıma. Ve aynı gün projeye başladık.


ERARSLAN’I AĞLATAN MESAJLAR

İşletmemizin @sutlutatlim.cayyolu ve @loqmajalle.umitkoy adresli  instagram adreslerinden duyuru yaptık. Ankara içinde hiç olmazsa elimizin yetiştiği yoksul hamile kadınlara desteğimiz olsun istedik. Sadece Ankara’dan değil ülkemizin bir çok şehrinden hamile hanımlar mesajla yardım istedi. İnanın bir çoğunu ağlayarak okudum. Mesela bir kadın, ‘İki aydır canım baklava çekiyor, eşim işsiz olduğu için ona söyleyemiyorum’ diye bir DM göndermiş. Hüngür hüngür ağladım… Ve daha niceleri… Batman’dan, Kayseri’den, İstanbul’dan, Mersin’den… Duygulanmamak, ağlamamak, üzülmemek elde değil.. Ankara içi talepleri bir takvime bağlayıp arkadaşlarımla birlikte kısa sürede tamamladık. Evlerine kadar tatlılarını götürdük. Çok büyük mutluluk bizim için tabii o kadın kardeşlerimiz içinde öyle… Ankara dışından gelen talepleri ise o illerde yaşayan dostlarımızdan yardım isteyerek karşılıyoruz.’’


Haber Resimleri