SAĞLIK ÇALIŞANLARI KADINA ŞİDDETİ KINADI


Mete Generaloğlu/saglikmuhabiri.net/Ankara


Yasal Düzenleme Bekliyoruz

Dünyagöz Hastanesi Ankara Direktörü Hüseyin Kılavuz; Çocuğunun gözleri önünde katledilen Emine Bulut ve cinayete kurban giden diğer kadınların anısına düzenlenen törende konuştu. Kılavuz, “Son zamanlarda artarak devam eden Kadına Şiddet, toplumun her kesimi tarafından şiddetle karşı konulması gereken bir durumdur. Kadının şiddeti yoğun olarak yaşaması, tüm toplumu etkileyen ağır sonuçları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, Dünyagöz Hastanesi olarak “kadına şiddet“ karşısında gereken duyarlılığı göstermek istedik. Bir an önce yetkililerden gereken tebdiri almalarını ve en ağır cezaları veren yasal düzenlemeleri bekliyoruz” dedi.

 İnsanlık Düşmanları Affa Uğramasın

 Dünyagöz Hastanesi doktorlarından Göz Hastalıkları Uzmanı Figen Yamanoğlu ise konuşmasında,“Kadına yönelik şiddetin  bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek, “Ne yazık ki bu insanlık düşmanlarının sayısı giderek artmaktadır. Memleketimizde neredeyse her gün kadın öldürülmekte, dayak ilkelliği her 3 evden birinde yaşanmaktadır” dedi. 

Figen Yamanoğlu, “Sadece kadınlar değil, uygar erkekler olarak ta acil isteklerimiz var; artık timsah gözyaşları dökülüp olaylar kapatılmasın. TCK da 2005 yılında yürürlüğe giren madde uygulansın istiyoruz.

‘Kadına kalkan eller kırılsın‘ demek yetmiyor. Kınamak, lanetlemek yetmiyor. Bu insanlık düşmanları, mevcut yasalar uygulanarak, tahrik indirimi almadan, affa uğramadan ceza görsün istiyoruz. Uzun vadeli önlemler elbette alınmalıdır ama bunların sonuçlarını bekleyecek zamanımız ve sabrımız yoktur” ifadelerini kullandı.

 


Haber Resimleri