SMD BAŞKANI YUSUF ZİYA ERARSLAN: ‘’SMD MESLEKİ BİRLİK VE DOSTLUK HAREKETİDİR’’

SAĞLIK MUHABİRLERİ DERNEĞİ (SMD) 5. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI


www.smd.org.tr / ANKARA

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) 5. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.  Yusuf  Ziya Erarslan yeniden genel başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 

Hatice Pala Kaya Genel Başkan Yardımcısı (Medical Akademi Gaz. Ank. Temsilcisi), Selma Bıyıklı Adabaş Genel Sekreter (Anadolu Ajansı), Mete Generaloğlu Genel Mali Sekreter (Sağlık Muhabiri.net), Doruk Çakar Yönetim Kurulu Üyesi (Akşam Gazetesi), Yeşim Karacaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi (Fox TV) ve Yasemin Doğan Yönetim Kurulu Üyesi (Kanal D.)

SMD Genel Başkanı Yusuf  Ziya Erarslan, genel kurul sonrası yaptığı yazılı açıklamada, SMD’nin, gazete, dergi, televizyon, internet haber sitelerinde ve haber ajanslarında görev yapan sağlık habercilerini bünyesinde toplayan Türkiye’nin ilk ve tek meslek örgütü olduğunu hatırlattı.

Erarslan, 2010 yılında Türkiye’deki tüm sağlık habercilerini ve yayıncılarını tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan derneğin, 9 yıl içerisinde büyükşehirde örgütlendiğini, yeni dönemde de kalan büyükşehirlerde örgütlenme sürecini tamamlayacağını belirtti. 

Sağlık alanında kamu yararı ilkelerini gözeterek bir sivil toplum ve meslek örgütü olmanın bilinci içinde ülkenin sağlık şartlarının iyileştirilmesi yönünde çaba gösterdiklerini kaydeden Erarslan, üyelerinin çalışmalarını kolaylaştırıcı ve başarılarını artırıcı yönde çaba göstererek, mesleki yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaları da sürdüreceklerini de ifade etti. 

Sağlık Muhabirleri Derneği’nin görev alanı dışında gelişen siyasi tartışmaların dışında kalmaya azami özen gösterdiğini anlatan Erarslan, ‘’SMD’nin kuruluş harcında mesleki dayanışma, birlik, kardeşlik ve dostluk vardır.  Bu nedenle SMD mesleki birlik ve dostluk hareketidir. Bölücü, yıkıcı ve ülkemizin birliğine kasteden yasadışı yayın organları hariç tüm resmi ve meşru yayın kuruluşlarına eşit mesafedeyiz. SMD bir meslek örgütü olarak sağlık haberciliğinin geliştirilmesini sağlamak, sorumlu ve duyarlı bir sivil toplum örgütü olarak da ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin daha kaliteli olmasına katkı sunmaya çalışmaktadır. 

Sağlık Muhabirleri Derneği, tüm meslektaşlarımızı dostluk ve kardeşlik ruhu ile tek çatı altında toplamayı başaran, onları sevgi ve saygı ile kucaklaştıran ve sağlık haberciliğini hak ettiği öneme eriştirmek için mücadele eden Türkiye’nin önemli bir meslek örgütüdür’’ diye konuştu. 


Haber Resimleri