BİR ESPRİ İLE 37 KİLO ZAYIFLADI

Kastamonu’da yaşayan ve düzensiz beslenme alışkanlıkları yüzünden 125 kiloya çıkan 32 yaşındaki Ali Erkan Kara, müşterilerinin herkesin yanında “sana ekmek arası poğaça ısmarlayayım” esprileri üzerine diyete girerek 5 ayda 37 kilo zayıfladı. Kara, 5 yıl önce bir gıda firmasında Kastamonu ve komşu kentlerin marketlerine toptancılık yapmaya başladı. Esnek çalışma saatleri sebebiyle düzensiz beslenmeye başlayan Kara, zamanla 125 kiloya ulaştı.

Kara,arkadaşlarının ve müşterilerinin kendisine “sana ekmek arası poğaça ısmarlayayım” esprileri üzerine 5 ay önce diyete başlayarak  zayıflamaya karar verdi. Düzenli beslenen  ve  günde ortalama 3 litre su içen Kara,  5 ayda 125 kilodan 88 kiloya düşmenin mutluluğunu yaşıyor. Kara, yaptığı açıklamada, kilolu olduğu dönemde kendisini hiçbir zaman tok hissedemediğini söyledi. Kahvaltıda bir ekmek yediğini, sofrada neredeyse hiç yiyecek bırakmadığını vurgulayan Kara, öğle ve akşam öğünlerinde de çok yemek yediğini,  aşırı derecede de ekmek tükettiğini belirtti. Yatmadan önce bir adet ekmekle yapılan karışık tostu yemeden kesinlikle uyuyamadığını ifade eden Kara, şöyle konuştu: “Daha sonra ister istemez kilo arttı, yürümede zorlanmaya başlamıştım. Göbek kocaman oldu, giydiğim bir şey yakışmıyordu. Müşterilerim, arkadaşlarımın, şefimin veya patronumun yanında sürekli “sana ekmek arası poğaça ısmarlayayım” diye takılıyorlardı. Bu, içime işledi. Bir karar vermek zorundaydım gerçekten ve bir sabah bu işe başladım.” Kara, önce günlük su içme miktarını arttırarak, ortalama 3 litre su içmeye başladığını anımsattı. Daha sonra kahvaltılarını düzenli yapmaya başladığını dile getiren Kara, “Öğleyin çok hafif şekilde atlatıyordum, 17.00’den sonra da yemek yememeye çalışıyordum. Bunlar benim için en önemli kriter oldu. Günlük hayatımızda ekmeği azalttığımız zaman bir insanın hedeflerine daha kolay ulaşabildiğine inanıyorum. 125 kiloya kadar dayanmıştım, şu anda 88 kiloyum” değerlendirmesinde bulundu.

“Özgüvenim yerine geldi” 

Kara, sağlığına kavuşmasının ardından artık güne neşeli bir şekilde başladığına işaret etti. Alışverişe gittiği zaman aldığı elbiselerin çok yakıştığını vurgulayan Kara, şöyle devam etti: “Bunları ben mi giyiyorum’ diye düşünüyorum.  XXL  bedenden L’ye inmek çok farklı bir olay. ‘Ben bu kadar yakışıklı mıyım?’ diyorum kendime bazen. Özgüvenim inanılmaz derecede düzeldi. İnsanlar kilolarımla ilgili artıkespri yapamıyor. Kimse inanamıyor nasıl zayıfladığıma. Hastalanmamak için artık normal şekilde zayıflıyorum.” 

  “Lakabım ‘tosunum’ olmuştu”

Kara, arkadaşlarının cep telefonu rehberlerine kendisini “tosunum” diye eklediklerini bildirdi. Zaman geçtikçe herkesin “tosunum” diye hitap etmeye başladığını aktaran Kara, “Lakabım ‘tosunum’ olmuştu resmen. Şimdi beni görenler artık şaşırdıkları için cep telefonlarına normal ismimle kaydediyorlar. Rehberlerinde ‘tosunum’ diye kayıtlı olanlar da değiştiriyor. Benden bunu nasıl başardığıma dair sürekli bilgi alıyorlar” diye konuştu. 

“Artık sağlığı yerinde, horlaması da kesildi” 

Anne  Sebahat Kara da markete gittiğinde 3 ekmek aldığını vurgulayarak şunları kaydetti: “Marketçi, ‘Abla bu 3 ekmeği kim yiyor?” diyordu. ‘Birini ben yiyorum, ikisini oğlum yiyor’ diyordum. Bakkal da gülüyordu bana. Şimdi bir tane ekmek alıyorum, ikimize yetiyor da artıyor bile. Sık sık terleme vardı, merdiven çıkamıyordu, horluyordu. Sıkıntı ve stres vardı, sürekli yemek istiyordu. Artık sağlığı yerinde, horlaması da kesildi.”

Haber Resimleri