Hacettepe Tıp’tan küçüklere diploma



Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, bilimi toplum ile buluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine özel, Hacettepe Tıp-Küçükler Okulu programını başlattı.Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı’nın öncülüğünde hazırlanan etkinliğinilk uygulaması Ankara’da özel bir ilköğretim okulunun dördüncü sınıf öğrencileri ile yürütüldü.Programa katılan 80 öğrenci, temel yaşam desteği, hasta-hekim iletişimi  ve laboratuvar çalışmalarına katılarak Hacettepe Tıp-Küçükler Okulu’ndan mezun oldu.  

Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı’ndan yapılan açıklamada, programın amacının ilkokul öğrencileri ile tıp alanındaki yenilikçi çalışmaları paylaşarak geleceğin sağlık profesyonellerini hazırlamanın yanı sıra sağlık kurumlarına başvuran sağlıklı veya hasta bireylerin ve onlara hizmet sunan sağlık çalışanlarının bakış açısını deneyimlemelerini sağlamak olduğu belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim alanlarında yürütülen etkinlikler, öğrencilerin güvenli bir ortamda deneyim kazanmaları için olanak yarattı. Okula katılan öğrenciler, önce onlara özel hazırlanmış filmleri izleyerek okula başladılar. Ardından maketler üzerinde temel yaşam desteğini uygulama, hasta- hekim iletişimi ve muayene süreçlerini iletişim merkezinde simülasyon uygulamaları ile deneyimleme ve multidisiplin laboratuvarlarında farklı canlı hücre ve doku örneklerini inceleme şansına sahip oldular.


Haber Resimleri