SAĞLIK BAKANLIĞI DENETÇİLERİ İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ


 


İftar yemeğinde konuşan Dernek başkanı Nesip Delibalta “Bu dünyadaki kişisel niteliklerimiz doğrultusunda çeşitli meslekler ediniyoruz. Kimimiz doktor kimimiz bürokrat kimimiz müfettiş kimimiz öğretmen kimimiz memur ve işçi. Bunlar sadece bizim sıfatlarımız, özümüz itibariyle insanız ve beraberiz. Bizler ayrı mesleklerden olsak da hepimiz sağlığın gelişmesi için dolayısıyla ülkemiz için çaba harcıyoruz” dedi.

İftara katılan Denetim Hizmetleri Başkanı Aydın Sarı’da konuşmasında şunları söyledi; “Müfettişlik mesleği, bu mesleğe girişten emekli olana kadar zorlu süreçleri olan, özel statüsü olan bir meslek. Bu meşakkatli meslek, bizlerin yaptığı önemini ve ehemmiyetini arttırıyor. Bu anlamda biz her zaman şunu söylüyoruz. Bu mesleği bilerek, isteyerek biz seçiyoruz ve bu mesleği tabiri caizse kendimiz açısından ön koşul olarak bu meslekte başarılı olmayı öngörüyoruz”.

İftar sonrası soruları yanıtlayan Nesip Delibalta, yolsuzluklarla mücadele ve yolsuzlukların zamanında müdahale ederek önlemenin Sağlık Denetçilerinin asıl görevleri olduğunu belirtti.

Sağlık Müfettişleri Derneği hakkında bilgi aktaran Dernek Başkanı Nesip Delibalta şunları söyledi “2001 yılından itibaren Sağlık Müfettişleri Derneği olarak faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Sağlık Müfettişleri Derneği’nin asıl kuruluş amacı Sağlık Bakanlığı’ndaki idari personele idari yönden eğitim vermek, kuralları, kaideleri hatırlatmak. Türkiye genelinde 200 üyemiz bulunmaktadır, üyelerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir amacımızda vardır.

Sağlık Denetçilerinin Misyonu konusunda bilgi veren Delibalta; “Alanında uzmanlaşmış ve etik değerleri yüksek çalışanlarla ilkeli, tarafsız, adaletli, etkili, güvenilir, rehber ve saygın bir kurum olmak, sağlık sektörünün etkin, verimli, ekonomik ve hukuka uygun biçimde faaliyette bulunmasını sağlamak için modern denetim yöntem ve tekniklerini etkili bir şekilde kullanarak denetimler yapmak, sağlık sektörüne yönelik yeni politikalar üretilmesine katkı sağlamak, sağlık alanında profesyonel yönetici ve denetçi yetiştirilmesine öncülük etmektir.

Sağlık Bakanlığı’na sağladıkları en büyük katkının eğitim olduğunu belirterek “Muhakkik eğitimlerini Sağlık Denetçileri olarak biz üstleniyoruz. Müfettişlerin yetişemediği yerde ya da müfettişlerin gidemediği yerlerde il içerisinde valiler tarafından ya da il idare amiri tarafından görevlendirilen ve o da inceleme yapan kişiler olarak tanımladığımız muhakkiklerin eğitimini sağlıyoruz” dedi.

Haber Resimleri